LB Steenoven

Om meerdere redenen is de LB Steenoven uniek: de LB Steenoven heeft de ambachtelijke bakaard van een inschietoven en het gemak van een rotatieoven. Zes stenen etagevloeren worden door een ononderbroken ringleiding heetwatersysteem verhit waarbij het water constant in beweging is. Dit resulteert in een gelijkmatige statische hitte, overal in de oven, zonder gebruik te maken van een circulatieventilator. Bakproducten worden gelijkmatig gebakken en hebben een constante hoge kwaliteit. LB Steenoven: gelijkmatige hitte, gelijkmatig bakproduct. 

ZWEVENDE MONTAGE

In tegenstelling tot veel andere vloerovens zijn de etages bij de LB Steenoven zwevend gemonteerd, ze hangen als het ware vrij in de ruimte. Dit biedt grote voordelen bij het laden en lossen. Het laden van de LB steenoven bestaat enkel uit het in- en uitrijden van een ovenwagen, voorzien van platen en/of koppels. Er is plaats voor twee ovenwagens per charge, een totaalcapaciteit van 120 broden(2 x 60 broden). Bij het sluiten van de ovendeur zakt de bodemplaat automatisch en de ovenwagens dalen totdat de koppels of platen direct op de stenen vloer komen te liggen. De directe hitteoverdracht van de stenen vloer op de (koppels of platen met) broden zorgt voor een ambachtelijk bakresultaat. Voor het direct op de stenen vloer bakken met koppels en platen is dus geen speciale ovenwagen (met stenen platen) nodig. Ook is het mogelijk direct op de vloer te bakken zonder gebruik te maken van koppels en platen. Voor het gemakkelijk en snel laden en lossen van de broden is er een speciale inschietwagen leverbaar die het mogelijk maakt met één beweging zes etages vloerbrood gelijktijdig te laden. Ook het lossen kan met één beweging.

ENERGIEZUINIG , KOSTEN- EN RUIMTEBESPAREND

De branderkamer wordt op traditionele wijze met vuurvaste stenen gemetseld. De op deze ambachtelijke wijze vervaardigde branderkamer heeft een enorme warmteopslag en daarom laat de LB Steenoven slechts een minimale temperatuurdaling zien bij het wisselen van charges. De geïnstalleerde Low-Nox brander heeft een hoog rendement en is zuinig in verbruik. De brander kan gelijktijdig met de LB-oven onderhouden worden; hier hoeft geen apart gespecialiseerd bedrijf voor ingeschakeld te worden. Elke etage is afzonderlijk te voorzien van stoom. De producten in dezelfde charge op diverse etages krijgen altijd de juiste hoeveelheid en de juiste verdeling stoom. De prijsstelling van de LB Steenoven is zeer concurrerend en is een ideale vervanging voor ovens met een vergelijkbare bakaard, zoals inschietovens, heetwaterovens en thermische olieovens. De LB Steenoven beslaat maar een klein vloeroppervlak, is gemakkelijk op locatie op te bouwen en is zeer onderhoudsvriendelijk. Geen pompen, kleppen, ventielen, ventilatoren, elektrische circuits in de bakruimte, expansievaten of olie verversen. Resultaat: zeer lage onderhoudskosten.

SMART CONTROL

Het smart control touchpanel is eenvoudig te bedienen, in een oogopslag af te lezen en biedt veel mogelijkheden:

• oneindig aantal programma’s en bakstappen

• duidelijke pictogrammen; fotobediening is een optie

• manuele bediening is mogelijk

• USB-opslag voor beveiliging bakprogramma’s, te kopiëren naar andere ovens

• 7-dagen timer met automatische start

• servicemenu met alarmhistorie

• energiestand